Ma 2021. január 23., szombat, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Rendezvények

A TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0052 kódszámú, „A sándorfalvi és dóci könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatás-fejlesztés; könyvtárhasználat népszerűsítésére irányuló helyi kampány lefolytatása” című projekt keretében az alábbi rendezvények kerültek lebonyolításra:

Kép-regény?- előadás a képregényről a könyvtárban

  • PDF

Helyszín: Petőfi Emlékkönyvtár

A mai előadásunk témája az irodalom és a képzőművészet sajátos keveréke, a képregény volt,

Bővebben...

Banas Könyvkiadó bemutatkozása

  • PDF

Helyszín: Petőfi Emlékkönyvtár

A választásunk azért esett a könyvkiadóra, mert ahhoz hogy egy könyv az olvasó kezébe kerüljön sok előkészület szükséges, amire az emberek nem is gondolnak. Vendégünk ezen az estén a Banas Könyvkiadó képviseletében Bányász István volt.

Bővebben...

Könyvbemutató a könyvtárban- Megyesi Rita: Ferendo

  • PDF

Helyszín: Petőfi Emlékkönyvtár

A könyvbemutatóra egy első könyves írónőt hívtunk meg. Személyesen ismerjük Ritát, és tudtuk róla, milyen súlyos betegségről gyógyult fel. A betegségének és hosszú gyógyulásának történetét írta meg könyvében. Eredetileg a könyv a fióknak készült, hogy a szerző kiírja magából a történteket. Azonban a kéziratot olvasásra átadta egy ismerősének, aki azt mondta, hogy ezeknek a soroknak meg kell jelenniük.

Bővebben...

Karácsonyi játszóház a könyvtárban

  • PDF

Helyszín: Petőfi Emlékkönyvtár

Az adventi ünnepkörhöz kapcsolódva, minden évben megrendezzük a Karácsonyi játszóházat, melyre az idei évben december 6-án délután vártunk az érdeklődőket, hogy egy kellemes délutánt töltsenek együtt.

Bővebben...

Rejtvényfejtő verseny

  • PDF

Helyszín: Petőfi Emlékkönyvtár

Ha megkérdezünk 5 embert, mi a kedvenc szabadidős tevékenysége, 3-an biztos megemlítik a keresztrejtvényfejtést. Kutatások is kimutatták, hogy ez a tevékenység véd az elbutulás ellen, nagyszerű agytorna.

Bővebben...

Versmondó verseny

  • PDF

Helyszín: Pallavicini Kastély

Versmondó versenyt hírdettünk meg a konzorciumi partnerünkkel közösen, az általános iskolások között. A sándorfalvi diákok egyenes ágon jutottak be a döntőbe, a dóci iskola tagintézetei, és a jelentkezők létszáma miatt (a dóciakon kívül az öttömösi, pusztamérgesi, harkakötönyi telephelyeken tanulók) a döntőt megelőzően elődöntőt is rendeztek.

Bővebben...

Óvodások a könyvtárban

  • PDF

Maci csoport

Helyszín: Petőfi Emlékkönyvtár

Az óvodás korosztály elég fogékony a mesék iránt, a mesékben fellelhető pozitív élmény segít abban, hogy a gyerekek örömteli várakozással nézzenek az olvasástanulás elé.

Bővebben...

Iskolások a könyvtárban

  • PDF

Helyszín: Petőfi Emlékkönyvtár

Fontosnak tartjuk, hogy a tanulók ne csak az iskolai könyvtárat ismerjék, hanem a városit is. Ezért örülünk, ha egy pedagógus bejelentkezik egy-egy osztállyal. A mai foglalkozást, amin másodikosok vettek részt, két részre osztottuk. A foglalkozás első felében tartottunk egy általános ismertetőt a könyvtárról, amelyből a gyerekek megtudhatták, hogyan lehetnek használói könyvtárunknak (beiratkozás, könyvek rendje, kölcsönözhető példányszám, nyitva tartás).

Bővebben...

Liszt- est - Nagy Márta

  • PDF

Helyszín: Pallavicini Kastély

Október elseje a zene világnapja, ebből az alkalomból kiállítást és hangversenyt rendeztünk. A világnap célja, hogy a zenét a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse. A zene és az irodalom egyszerre áll közel és távol egymástól. Hiszen könnyen tud bárki irodalmi műből készült zenét említeni vagy egy zenemű hatására írt irodalmi alkotást.

Bővebben...

Itt vagy Rendezvények